• Time Out Barcelona

    Time Out Barcelona dedica una página a Flamenguiri perdía. Leer en español   Llegir en català

    broken image
  • La culpa es de Camarón

    “El flamenco ha sufrido mucho y ha sobrevivido a drogas, pobreza y sobredosis de reverberación en las grabaciones. No creo que le cueste sobrevivir a una guiri más”. 

    La musa del Anti-Karaoke enloqueció escuchando a Camarón y ahora no hay quien la saque del pozo del flamenco. Por Maria Junyent.

     

    Rachel Arieff es de esas personas que no pueden hacer nada que no sea incorrecto. Así es. El Anti-Karaoke es lo que ocurrió cuando se propuso organizar un karaoke de rock and roll, y "Flamenguiri perdía" - cada domingo de octubre en el Gipsy Lou - es lo que ocurre cuando una americana pierde el miedo al cante jondo.

     

    Hacía al menos veinte años que ninguna música me fascinaba de la forma que lo hizo Potro de rabia y miel, el último disco de Camarón, explica. Se lo cogió con seriedad y se apuntó, incluso, en el Taller de Músics, para aprender las maravillas del género. Pero Rachel tiene dos handicaps. No puede dejar de ser de Milwaukee, y no puede evitar hacer comedia.

     

    "Flamenguiri perdía" es, pues, un repertorio de temas que van de las buleguiris a las aleguiris o tarantiris - todo siempre muy guiri - en formato cabaret. "Siempre necesito un poco de caos para que el espectáculo esté vivo: un vaso que se rompa, alguien que me insulte", confiesa.

     

    Toda la inspiración la ha encontrado en el Raval. En especial en lo que ella define como la clase obrera masculina del barrio: latero, butanero, chatarrero o chatarrero bajo coste, más solemne y con menos recursos. Con todos estos temas grabará un disco, Portero de rabia y miel, dedicado a Fouad, el portero del Gipsy Lou, o “el mejor portero que he visto en la vida. Habría que ser cualquier persona en posición de autoridad: tiene diplomacia”.

     

    A Rachel los homenajes le salen así, y con el flamenco se ha topado con dinamita cómica. “nada facilita más la comedia que todo lo que se considere sagrado. El flamenco es reverencia y en la comedia todo es irreverencia”. Y toda ella es comedia. Sea como fuere, reflexiona: “El flamenco ha sufrido mucho y ha sobrevivido a drogas, pobreza y sobredosis de reverberación en las grabaciones. No creo que le cueste sobrevivir a una guiri más”.

     

    Anti-Karaoke

     

    Es la creadora y presentadora del Anti-Karaoke, un bullicio salvaje que desde el 2006 hace las delicias de frikis y desvergonzados con rock en las venas. Cada jueves podrá verla en Sidecar.

     

    Camarón y de Lucía

     

    “Cuando los escuché por primera vez, me asusté. Fue desbordante”. Dice sentir las mismas almas rasgadas que cantan rock, con una complejidad musical inhóspita.

     

    Gitana de Milwaukee

     

    La clase obrera del Raval ha inspirado "Portero de rabia y miel", la primera aproximación al flamenco de Rachel Arieff. No lo esconde, llamarlo flamenco sería un sacrilegio. Lo que ella hace es puro “flamenguiri”.

  •  

    La culpa és de Camarón

     

    “El flamenc ha patit molt i ha sobreviscut a drogues, pobresa i sobredosi de reverberació en les gravacions. No crec que li costi sobreviure a una guiri més”.

    La musa de l’Anti-Karaoke va embogir escoltant Camarón i ara no hi ha qui la tregui del pou del flamenc. Per Maria Junyent.

     

    La Rachel Arieff és d’aquelles persones que no poden fer res que no sigui sòrdid. És així. L’Anti-Karaoke és el que va passar quan es va proposar organizar un karaoke de rock and roll, i "Flamenguiri perdía" - cada diumenge d’octubre al Gipsy Lou - és el que passa quan una americana perd la por del cante jondo.

     

    Feia almenys vint anys que cap música em fascinava de la manera que ho va fer Potro de rabia y miel, l’últim disc de Camarón, explica. S’ho va agafar amb serietat i es va apuntar, fins i tot, al Taller de Músics, per aprendre les meravelles del gènere. Però la Rachel té dos handicaps. No pot deixar de ser de Milwaukee, i no pot evitar fer comèdia.

     

    Flamenguiri perdía és, doncs, un repertori de temes que van de les buleguiris a les aleguiris o tarantiris - tot sempre molt guiri - en format cabaret. “Sempre necessito una mica de caos per tal que l’espectacle sigui viu: un got que es trenqui, algú que m’insulti”, confessa.

     

    Tota la inspiració l’ha trobada al Raval. En especial en el que ella defineix com la classe obrera masculina del barri: llauner, butaner, ferroveller o ferroveller sota cost, més solemne i amb menys recursos. Amb tots aquests temes gravarà un disc, Portero de rabia y miel, dedicat a Fouad, el porter del Gipsy Lou, o “el millor porter que he vist en la vida. Haria de ser qualsevol persona en posició d’autoritat: té diplomàcia”.

     

    A la Rachel els homenatges li surten així, i amb el flamenc ha topat amb dinamita còmica. “no hi ha res que faciliti més la comèdia que tot el que es consideri sagrat. El flamenc és reverència i a la comèdia tot és irreverència”. I tota ella és comèdia. Sigui com sigui, reflexiona: “El flamenc ha patit molt i ha sobreviscut a drogues, pobresa i sobredosi de reverberació en les gravacions. No crec que li costi sobreviure a una guiri més”.

     

    Anti-Karaoke

     

    És la creadora i presentadora de l’Anti-Karaoke, un sarau salvatge que des del 2006 fa les delicies de friquis i desvergonyits amb rock a les venes. Cada dijous podreu veure-la al Sidecar.

     

    Camarón i de Lucía

     

    “Quan els vaig escoltar per primera vegada, em vaig espantar. Va ser desbordant”. Diu que va sentir les mateixes ànimes esquinçades que canten rock, amb una complexitat musical inhòspita.

     

    Gitana de Milwaukee

     

    La classe obrera del Raval ha inspirat “Portero de rabia y miel”, la primera aproximació al flamenc de Rachel Arieff. No ho amaga, dir-ne flamenc seria un sacrilegi. El que ella fa és pur “flamenguiri”.